sobota, 13. avgust 2016

Tesla autopilot 2.0 - Teslin avtopilot naslednje generacije

 Autopilot naslednje generacije bi naj imel trojno kamero in več radarjev kot dosedaj.

 Da spomnemo, Tesla Motors Inc. je predstavil svoj prvi Avtopilot z kamero spredaj, radarjem spredaj in 360 stopinjskim ultrasoničnim sensorjem že Septembra 2014. Eno leto kasneje v oktobru 2015 pa je Tesla predstavil še funkcije kot so Autosteer (avtomatsko upravljanje volana) in Autopark (avtomatsko parkiranje). Vse to je bilo v paketu posodobitev Autopilot update v7.0. Medtem so se pojavili številni popravki v softweru, hardware oziroma strojna oprema pa je ostala do sedaj enaka.


 Sedaj pa prihaja avtopilot 2.0, nova strojna generacija, ki bo imela torej nov hardware na kateri bo Tesla motors postopoma dodajal nove dodatke preko nadgradenj na daljavo. Obdržan bi naj bil radar spredaj, dodali pa bi se naj radarji okoli avta, verjetno v vsak kot 1 radar. Nov dodatek pa bo tudi nova sprednja trojna kamero (triple camera). Viri govorijo da Tesla že v nove Tesla Model S že dodaja posebno ohišje za omenjeno kamero.

 Ostali pa bi naj pri Radarjih in ne Lidarjih. V vednost Lidar temelji na svetlobih valovih. Kot je povedal pred kratkim Elon Musk, favorizirajo Radar pred Lidar-jem, ker z radarjem lahko zaznavajo okolico čez dež, sneg, meglo in prah.

 Prejšnji mesec so sicer v Tesla Model X opazili ohišje, ki je delovalo kot ohišje za dvojno kamero (dual camera), očitno je bilo to namenjeno za trojno kamero.

Ni komentarjev:

Objavite komentar