petek, 5. avgust 2016

Mercedes kot mocna konkurenca Tesli

 Mercedes-Benz je najavil več električnih avtomobilov in tako postal konkurenca BMW-ju in Tesla Motors Inc. Mercedes bo dodal dva električna športna avtomobila in dve limuzine, ter ustvaril novo podznamko za avtomobile, čeprav novo ime še ni bilo izbrano.



 Uspeh Modela S je povečal pritisk na druge oblikovalce luksuznih avtomobilov, ne glede na to da ima Tesla zamude pri dobavi novih avtomobilov. Očitno se proizvajalci drugih avtomobilskih znamk zavedajo že dlje časa da bo potrebno potešiti čedalje večje želje strank po električnih avtomobilih.

 Mercedes je že prej dodajal akumulatorje in električne motorje v obstoječe modele. Svoje električne modele pa bi naj začeli prodajati že v 3 letih. Poleg električnih avtov pa namerava Daimler AG narediti tudi prvi električni tovornjak.

 Kor je povedal Wolfgang Bernard iz Daimlerja: "Ko smo videli da Tesla prihaja že pred leti smo se odločili da tehnologija še ni času primerna in kot vidim smo se prav odločili. Sedaj verjamo da je prišel čas da zaslužimo tudi v segmentu električne mobilnosti."

 Prvi od električnih avtov bi se sicer naj izdelovali v tovarni v Bremnu. Prototip ki bo na voljo Septembra pa bi naj bil SUV, ki bo imel domet 500 kilometrov na eno polnjenje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar